top of page
Onderwijsontwikkelaar.jpeg

Vacature: Onderwijsontwikkelaar

Word jij enthousiast van het ontwikkelen van lesmateriaal voor technische opleidingen? Dan is dit jouw kans! Wij zijn op zoek naar een onderwijsontwikkelaar.

Deze vacature is vervuld

Bekijk de video over de baan als onderwijsontwikkelaar

Wij zijn op zoek naar een onderwijsontwikkelaar!

Maar eerst iets over ons

Wij zijn dé plek waar jongeren middels een BBL-traject opgeleid worden in de techniek. Wij bieden opleidingen aan op het gebied van metaal, verspanen, elektrotechniek, installatietechniek, mechatronica en duurzame installaties. We begeleiden jongeren tot het behalen van een vakdiploma, waarmee we een hele generatie techneuten klaar maken voor de toekomst!

Maar bij ons worden ook vakmensen en techneuten opgeleid, bijgeschoold of omgeschoold. Deze mensen kunnen middels ‘Leven Lang Ontwikkelen’ (LLO) zich blijven ontwikkelen om zodoende goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De kern van de aanpak LLO is het stimuleren van de eigen regie van mensen op hun loopbaan zodat ze zich blijven ontwikkelen. Wij bij REMO zorgen ervoor dat deze ontwikkeling aansluit op de veranderende vraag vanuit de arbeidsmarkt.

Dit doen wij samen met het ROC van Twente. REMO is verantwoordelijk voor het praktijkgedeelte van de opleiding en het ROC voor de theorie. Door die samenwerking is de werknemer verzekerd van een goede praktische en theoretische opleiding.

Taakverdeling

Onderwijsontwikkelaar vacature REMO West Twente.png

1

Wat krijg je als onderwijsontwikkelaar?

We hebben een mooi salaris voor je in petto uiteraard afhankelijk van wat je meebrengt. Verder zijn onze werkweken 38-uur.

Je krijgt 200 uur vakantie en 13 ATV dagen bij fulltime dienstverband. Verder vallen wij onder de CAO ''Klein Metaal''.

Je kan je ontwikkelen in de nieuwste technieken. We hebben hiervoor ook alles in huis.

We hebben een fietsplan en laptop voor je.

Jaarlijks een 2-daags bedrijfsuitje, veel etentjes en proeverijen (ook af en toe met je partner als je die hebt).

2

Wat vragen wij?

Vakinhoudelijke kennis (HBO werk- en denkniveau) met betrekking tot het uitvoeren van werkzaamheden en het maken van praktijkopdrachten voor de technische branche.

Je hebt goede communicatievaardigheden en bent in staat om samen te werken met collega's voor verbetering van het lesmateriaal. 

Je hebt interesse en affiniteit met (nieuwe) toepassingen binnen de techniek of weet hoe je deze informatie op kan halen. Dit zet je graag om naar lesmateriaal.

Je bent een kartrekker, enthousiast en weet van aanpakken.

Je hebt ervaring met het opzetten en ontwikkelen van opleidingsprogramma's en kennis van didactiek.

Onderwijsontwikkelaar.jpeg

Ik wil meer weten over de vacature onderwijsontwikkelaar!

Word jij onze nieuwe onderwijsontwikkelaar?

Bij REMO West-Twente zitten we niet stil. We staan aan het begin van een flinke transitie naar een nog breder aanbod van onderwijs. Met zowel BBL-opleidingen als kortcyclische trainingen voor bedrijven, carrièreswitchers en zij-instromers. Volgens een standaard traject of op maat voor een bedrijf. Daarvoor zoeken we een nieuwe collega die zowel didactisch als technisch onderlegd is.

Je gaat voortvarend aan de slag met de ontwikkeling van het onderwijsprogramma voor onze technische opleidingen in de richting van installatietechniek, duurzame installaties, elektrotechniek, mechatronica en metaal. Jij weet hoe je kennis ophaalt bij instructeurs, docenten en onze teammangers. Al deze kennis zet je om naar (digitaal)lesmateriaal en praktijkopdrachten.  Het is een zelfstandige functie, waarin je veel vrijheid krijgt om jouw kennis in te zetten.

Wat belangrijk is als onderwijsontwikkelaar

  • Je hebt kennis met betrekking tot het uitvoeren van werkzaamheden en het bedenken en maken van praktijkopdrachten voor techniek.

  • Je bent proactief en hebt veel contact met docenten om kennis op te halen voor het ontwikkelen van lesmateriaal. 

  • Je maakt de structuur en inhoud van de opleiding en de wijze van toetsen in zowel de theorie als in de praktijk snel eigen.

  • Binnen het team weet jij iedereen op één lijn te brengen en het team te inspireren en enthousiasmeren met betrekking tot nieuwe ontwikkelingen in het onderwijsprogramma. 

  • Je geeft op gestructureerde wijze instructies en communiceert zorgvuldig en volledig.

Benieuwd naar wat wellicht jouw toekomstige collega's te vertellen hebben?

Lijkt je bovenstaande wel wat?

Ben je nieuwsgierig geworden dan drinken we graag eens een kop koffie (of thee) met je om van gedachten te wisselen! Deze afspraak is heel makkelijk te maken via de button bovenaan en hieronder op deze pagina. Twijfel je? Maak gewoon een afspraak. Wie weet, tot snel!

Nieuwsgierig?

Kom eerst eens een kop koffie of thee drinken!

Zo kan een werkdag als onderwijsontwikkelaar inTwente eruit zien

Sollicitatieprocedure

Vacature REMO kopje koffie.jpeg
Werken bij REMO 9 redenen13.jpg
Werken bij REMO techniek_edited.jpg

Koffie of thee?

Klikt het?

Iedereen on board?

Het eerste koffie of the gesprek is met onze collega Anniek.

Klikt het van beide kanten dan volgt er een gesprek met onze teamleider en directeur.

Iedereen nog ''on board'' en blij? Dan volgt nog een laatste gesprek met de teamleider installatietechniek en een praktijkopleider.

Collega's aan het woord

Theo Goossen.jpeg

Hoe lang werk je bij REMO?

Ik werk nu ruim 5 jaar bij REMO.

Vertel eens iets over je achtergrond.

Eerst was ik werkzaam als servicemonteur in de agrarische sector en industrie. Ik was veelal op locatie aan het werk en dat ging mij op den duur wat tegenstaan. Bij REMO heb ik veel meer omgang met collega's, dat is fijn en ik kan altijd op ze terugvallen. En daarbij is de vrijdagmiddagborrel ook gezellig!

Wat maakt REMO een leuke plek om te werken?

Dat is voor mij echt de werksfeer. Plus dat we samen de studenten begeleiden en zorgen dat zij op een goede plek terecht komen bij één van onze lidbedrijven. 

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?

Voor een rondreis door natuurgebieden in Afrika of Australië.

Naast welke beroemdheid zou je weleens een paar uur in het vliegtuig willen zitten?

Jochem Meijer, zo geks als een deurklink (geeft ook iedereen een hand, dat kan ik waarderen).

Wat is je favoriete muziek, serie, film, boek, game of bordspel?

Tom en Jerry of Home Alone blijven altijd leuk!

Waar gaat je volgende vakantie naartoe of wat is je droombestemming?

Lapland!

Theo, Praktijkopleider Mechatronica

bottom of page