top of page

TECHNIEK LEER JE BIJ REMO!

REMO West-Twente is vanuit techniek bedrijven in Rijssen, Holten en omstreken opgericht in 2007. Met als doel om aansluitend op het vmbo een mbo-praktijkopleiding van de grond te tillen om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek, te ontwikkelen tot vakmensen en te behouden in de regio.

 

Dit doen we met succes, want inmiddels zijn we uitgegroeid tot een vereniging van ruim 100 bedrijven in Twente en ver daarbuiten en hebben wij jaarlijks ruim 250 leerlingen. Jongeren die vanuit het vmbo rechtstreeks instromen, maar ook volwassenen die voor om- en/of bijscholing komen of cursorisch onderwijs. 

 

Meer informatie is te vinden op onze website 

Vacature praktijkopleider mechatronica.jpeg

REMO West-Twente

Wat doen we?

BBL opleiding in de techniek REMO West Twente.jpeg

BBL-opleidingen

Samen met het ROC van Twente bieden wij BBL-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4 in de richting van duurzame installaties, elektrotechniek, installatietechniek, metaal, mechatronica en verspanen. De BBL leerlingen zijn twee dagen in de week aanwezig bij ons op het praktijkcentrum en drie dagen in de week zijn ze werkzaam bij een erkend leerbedrijf.

Cursorisch onderwijs REMO West Twente (1).heic

Om- en bijscholing

Een leven lang ontwikkelen is in de techniek zeker aan de orde. De ontwikkelingen binnen de techniek gaan razendsnel. Daarom leiden wij ook ervaren vakmensen en techneuten op via om- en/of bijscholing. Zodat zij altijd aansluiting blijven vinden op de arbeidsmarkt.

Duurzame installaties leer je bij REMOSchermafbeelding 2022-07-05 om 14.15.45.png

Cursorisch onderwijs

'Leven Lang Ontwikkelen' is het motto en met onze cursussen spelen we hierop in. Korte opleidingen op specifieke onderdelen van een mbo-opleiding. 

Collega's aan het woord

Theo Goossen.jpeg

Hoe lang werk je bij REMO?

Ik werk nu ruim 5 jaar bij REMO.

Vertel eens iets over je achtergrond.

Eerst was ik werkzaam als servicemonteur in de agrarische sector en industrie. Ik was veelal op locatie aan het werk en dat ging mij op den duur wat tegenstaan. Bij REMO heb ik veel meer omgang met collega's, dat is fijn en ik kan altijd op ze terugvallen. En daarbij is de vrijdagmiddagborrel ook gezellig!

Wat maakt REMO een leuke plek om te werken?

Dat is voor mij echt de werksfeer. Plus dat we samen de studenten begeleiden en zorgen dat zij op een goede plek terecht komen bij één van onze lidbedrijven. 

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?

Voor een rondreis door natuurgebieden in Afrika of Australië.

Naast welke beroemdheid zou je weleens een paar uur in het vliegtuig willen zitten?

Jochem Meijer, zo geks als een deurklink (geeft ook iedereen een hand, dat kan ik waarderen).

Wat is je favoriete muziek, serie, film, boek, game of bordspel?

Tom en Jerry of Home Alone blijven altijd leuk!

Waar gaat je volgende vakantie naartoe of wat is je droombestemming?

Lapland!

Theo, Praktijkopleider Mechatronica

bottom of page