top of page
Vacature praktijkopeleider duurzame installaties.jpeg

Vervuld

Coördinator technisch praktijklokaal

Ben jij een creatieve en technisch onderlegde duizendpoot? Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het opzetten, coördineren én inrichten van ons nieuwe technisch praktijklokaal voor PIE (Produceren, Installeren en Energie)? Word dan hét gezicht van ons nieuwe technisch praktijklokaal voor PIE!

Wij zijn op zoek naar een Coördinator technisch praktijklokaal PIE!

Wie zijn wij

Wij zijn dé plek waar jongeren middels een BBL-traject opgeleid in de techniek (metaal, elektrotechniek, installatietechniek en mechatronica). Wij begeleiden ze van het begin totdat ze hun vakdiploma hebben behaald. Zo wordt een hele generatie techneuten klaargemaakt voor de toekomst! Maar bij ons worden ook ervaren vakmensen en techneuten opgeleid, bijgeschoold of omgeschoold. 

Wij willen jongeren al op jonge leeftijd kennis laten maken met de techniek. Wij geloven dat het ontdekken van techniek op jonge leeftijd belangrijk is voor het vormen van een mooie carrière in de techniek. Daarom zijn wij op dit moment bezig met het ontwikkelen van een geweldige PIE (Produceren, Installeren en Energie) praktijkruimte. Hier bouwen we een omgeving waar jongeren op een uitdagende en boeiende manier kunnen experimenteren met techniek. In dit lokaal draait alles om ontdekken, creëren en werken met technische snufjes. We willen jongeren laten zien hoe gaaf techniek is en hoeveel mogelijkheden er zijn in deze dynamische sector. 

We hebben een geweldige kans voor een technische duizendpoot. Wij zoeken iemand die een essentiële rol speelt in het opzetten, organiseren, onderhouden en aansturen van alle activiteiten in deze inspirerende leeromgeving. Ben jij die gepassioneerde tech-liefhebber die jongeren wil inspireren en de technische wereld wil laten ontdekken? Lees dan snel verder!

1

Wat krijg je als praktijkopleider techniek?

We hebben een mooi salaris voor je in petto uiteraard afhankelijk van wat je meebrengt. Verder zijn onze werkweken 38-uur.

Je krijgt 200 uur vakantie en 13 ATV dagen bij fulltime dienstverband. Verder vallen wij onder de CAO ''Klein Metaal''.

Je kan je ontwikkelen in de nieuwste technieken. We hebben hiervoor ook alles in huis.

We hebben een fietsplan en laptop voor je.

Jaarlijks een 2-daags bedrijfsuitje, veel etentjes en proeverijen (ook af en toe met je partner als je die hebt).

2

Wat vragen wij?

Vakinhoudelijke kennis (MBO+ niveau) met betrekking tot het uitvoeren van werkzaamheden in de techniek. Je hebt dan ook een brede algemene kennis van techniek.

Je bent een verbindend, motiverend en inspirerend persoon die goed kan samenwerken met collega's en externe partners.

Je bent creatief, innovatief en weet leerlingen te motiveren en te inspireren. 

Je hebt organisatorische en coördinerende vaardigheden. Jij houdt het overzicht en weet wat er moet gebeuren.

Je bent gepokt en gemazeld op technisch gebied, jou maken ze niks wijs!

Onderwijs ontwikkelaar Werken bij REMO_edited.jpg

Ik wil meer weten over deze vacature!

Wat ga je doen als coördinator technisch praktijklokaal?

Als coördinator van het technisch praktijklokaal PIE ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze gloednieuwe praktijkruimte. Je gaat aan de slag met het opzetten, organiseren, inrichten en coördineren van allerlei activiteiten in het lokaal. Dit doe je in nauwe samenwerking met instructeurs, docenten, teamleiders en externe partners, zoals het voortgezet onderwijs. Samen stemmen jullie de planning en lessen af, bepalen jullie welk materialen nodig zijn en zorgen jullie voor de juiste inkoop.

 

Als echte doener en aanpakker laat jij leerlingen kennismaken met de praktische kant van techniek. Je laat ze zien hoe techniek een rol speelt in ons dagelijks leven en helpt hen bij het oplossen van technische uitdagingen. Dankzij jouw praktische kennis weet jij leerlingen nieuwsgierig te maken naar techniek en moedig je hen aan om de technische wereld zelf te ontdekken.

 

Daarnaast speel je een actieve rol bij het afhandelen van individuele aanvragen van scholen en lokale partijen. Je organiseert diverse evenementen om toekomstige leerlingen kennis te laten maken met techniek en bedenkt leuke en uitdagende praktische opdrachten.

 

Kortom, als coördinator van het technisch praktijklokaal PIE ben jij betrokken bij het gehele proces. Van het inrichten en beheren van de ruimte tot het ontwikkelen van praktijkopdrachten en het organiseren van evenementen. Jij creëert een inspirerende leeromgeving waar onze (toekomstige) leerlingen kunnen groeien en ontwikkelen.

Als coördinator van ons PIE lokaal:

  • Zorg je ervoor dat het technisch praktijklokaal helemaal tip-top is ingericht, inclusief alle materialen en machines die we nodig hebben. Je houdt ook een oogje in het zeil voor het onderhoud van het materiaal en de machines, zodat alles altijd in optimale staat verkeert.

  • Overleg je met instructeurs, docenten, teamleiders en het voortgezet onderwijs over de planning, lessen en benodigdheden af te stemmen. Samen zorgen jullie voor een soepele gang van zaken.

  • Organiseer je evenementen waarbij jongeren kennis kunnen maken met de techniek. Jij bent degene die met creatieve en leuke praktische opdrachten op de proppen komt.

  • Sta je klaar om leerlingen individueel te begeleiden bij het gebruik van machines, apparaten en materialen.

  • Geef je instructielessen en demonstraties waarin je jouw enthousiasme voor techniek overbrengt.

Benieuwd naar wat wellicht jouw toekomstige collega's te vertellen hebben?

Lijkt je bovenstaande wel wat?

Ben je nieuwsgierig geworden dan drinken we graag eens een kop koffie (of thee) met je om van gedachten te wisselen! Deze afspraak is heel makkelijk te maken via de button bovenaan en hieronder op deze pagina. Twijfel je? Maak gewoon een afspraak. Wie weet, tot snel!

Nieuwsgierig?

Kom eerst eens een kop koffie of thee drinken!

Zo kan een werkdag eruit zien

Sollicitatieprocedure

Vacature REMO kopje koffie.jpeg
Werken bij REMO 9 redenen13.jpg
Werken bij REMO techniek_edited.jpg

Koffie of thee?

Klikt het?

Iedereen on board?

Het eerste koffie of the gesprek is met onze collega Anniek.

Klikt het van beide kanten dan volgt er een gesprek met onze teamleider en directeur.

Iedereen nog ''on board'' en blij? Dan volgt nog een laatste gesprek met de teamleider en een praktijkopleider.

Collega's aan het woord

Theo Goossen.jpeg

Hoe lang werk je bij REMO?

Ik werk nu ruim 5 jaar bij REMO.

Vertel eens iets over je achtergrond.

Eerst was ik werkzaam als servicemonteur in de agrarische sector en industrie. Ik was veelal op locatie aan het werk en dat ging mij op den duur wat tegenstaan. Bij REMO heb ik veel meer omgang met collega's, dat is fijn en ik kan altijd op ze terugvallen. En daarbij is de vrijdagmiddagborrel ook gezellig!

Wat maakt REMO een leuke plek om te werken?

Dat is voor mij echt de werksfeer. Plus dat we samen de studenten begeleiden en zorgen dat zij op een goede plek terecht komen bij één van onze lidbedrijven. 

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?

Voor een rondreis door natuurgebieden in Afrika of Australië.

Naast welke beroemdheid zou je weleens een paar uur in het vliegtuig willen zitten?

Jochem Meijer, zo geks als een deurklink (geeft ook iedereen een hand, dat kan ik waarderen).

Wat is je favoriete muziek, serie, film, boek, game of bordspel?

Tom en Jerry of Home Alone blijven altijd leuk!

Waar gaat je volgende vakantie naartoe of wat is je droombestemming?

Lapland!

Theo, Praktijkopleider Mechatronica

bottom of page